Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-08@14:23:38 GMT

جامعه‌ روحانیت مبارز کارایی‌اش را از دست داده است

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۹۳۹۵۴

خرداد؛ ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا، گفت: جامعه‌ روحانیت‌ در قالب یک تشکل، نه به عنوان جمعی از روحانیون، دیگر کارکرد گذشته را ندارد و مثل سال‌های گذشته نیست که لیست‌شان به عنوان لیست اصلی اصولگرایان وارد انتخابات می‌شد.

 اصولگرایان در شرایطی تحت‌ لوای شورای‌ وحدت فعالیت‌های انتخاباتی را شروع کرده‌اند که شواهد نشان می‌دهد باز هم دست‌شان از رسیدن به لیست واحد کوتاه خواهد ماند، چراکه همنشینی طیف موسوم به لاریجانی‌چی‌ها با اعضای جبهه‌ پایداری امری محال به نظر می‌‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا، در همین رابطه می‌گوید اطرافیان آقای لاریجانی اگر قرار بگذارند تا به عنوان گروهی مستقل لیست بدهند، محال است پایگاه رای‌ کافی‌ای برای موفق شدن در انتخابات داشته باشند، درباره جبهه پایداری هم باید گفت احتمالاً با لیست مستقل وارد انتخابات شوند.

 

مشروح گفت‌وگوی اعتمادآنلاین با این فعال سیاسی در ادامه آمده است:

اعضای پایداری ممکن است با لیستی جدا در انتخابات شرکت کنند

 

*ظاهراً اصولگرایان تحرکات جدی انتخاباتی‌شان را شروع کرده‌اند.

 

به‌ هر حال طبیعی است که گروه‌های سیاسی از چند ماه مانده به روز انتخابات، فعالیت‌های انتخاباتی‌شان را شروع کنند تا در بهترین حالت ممکن به استقبال انتخابات بروند. اصولگرایان هم از این قاعده مستثنی نیستند و تلاش‌هایشان را شروع کرده‌اند تا در بهترین شرایط در انتخابات مجلس شرکت کنند.

 

*بهترین حالت یعنی حضوری توأم با اتحاد؟

 

طبیعی است که ورود یک طیف سیاسی به انتخابات، با لیستی واحد شامل همه سلیقه‌هایش، اتفاق مثبتی قلمداد می‌شود.

 

*اما به‌ نظر نمی‌رسد اصولگرایان بتوانند به این مهم دست یابند.

 

آنها تلاش می‌کنند و هر کاری که لازم باشد انجام خواهند داد تا بلکه بتوانند با لیستی واحد وارد انتخابات مجلس‌ یازدهم شوند.

 

*یعنی می‌توان همنشینی انتخاباتی طیف لاریجانی با اعضای جبهه‌ پایداری را متصور شد؟

 

به هر حال مهم است که همه حول و حوش یک گروه جمع شوند، اما امکان دارد اعضای پایداری با لیستی جدا در انتخابات شرکت کنند.

 

لاریجانی اگر مستقل بیاید، رای ندارد

 

*یعنی باز هم حضوری چندپارچه در انتخابات؟

 

در واقع لیست واحد دیگر مانند گذشته، مخصوصاً در شهرهای بزرگ، معنایی ندارد. البته باید تلاش کرد تا همه در یک لیست قرار گیرند.

 

*تکرار می‌کنم، حتی اطرافیان لاریجانی یا پایداری؟

 

آقای لاریجانی تا به امروز هیچ کار یا اظهارنظری درباره چگونگی حضور در انتخابات انجام نداده‌اند، اما بعید می‌دانم دوباره تمایلی به ائتلاف با اصلاح‌طلبان و اعتدالیون داشته باشند، چراکه آنها نسبت به سال 94 در افکار عمومی مقبولیت ندارند. از طرفی اطرافیان آقای لاریجانی اگر قرار بگذارند تا به عنوان گروهی مستقل لیست بدهند، محال است پایگاه رای‌ کافی‌ای برای موفق شدن در انتخابات داشته باشند. درباره جبهه پایداری هم باید گفت احتمالاً با لیست مستقل وارد انتخابات شوند.

 

جامعه‌ روحانیت‌ مبارز کارایی‌اش را از دست داده است

 

*قالیباف چطور؟ ظاهراً در فکر جریانی جدید در اردوگاه اصولگرایی است.

 

آقای قالیباف در جلسه‌های شورای‌ وحدت حضوری فعال دارد و گمان نمی‌کنم به فکر ارائه لیستی مستقل باشد. طرح نو‌اصولگرایی هم که مطرح می‌کند این‌طور نیست که گروهی جدید با این عنوان بخواهند کار تشکیلاتی انجام دهند. در واقع منظور قالیباف از تاکید بر نواصولگرایی این است که اصولگریان به لحاظ تفکر و رفتار باید از برخی تغییرها استقبال کنند.

 

*ظاهراً جامعه‌ روحانیت‌ مبارز برخلاف ادوار گذشته در فعالیت‌های انتخاباتی حضوری کمرنگ دارد.

 

ببینید، واقعیت این است که جامعه‌ روحانیت‌ در قالب یک تشکل، نه به عنوان جمعی از روحانیون، دیگر کارکرد گذشته را ندارد و مثل سال‌های گذشته نیست که لیست‌شان به عنوان لیست اصلی اصولگرایان وارد انتخاباتی می‌شد. در سمت رقیب هم مجمع‌ روحانیون تحرک همیشگی را ندارد. در واقع آنها باید در نقش کمک‌کننده ظاهر شوند تا هر زمان که مشکل یا اختلافی پیش آمد، مساله را حل کنند.

 

*مؤتلفه‌ای‌ها هم به همین ترتیب؟ واضح است که حزب‌ مؤتلفه در مناسبات انتخاباتی جریان اصولگرایی چندان جدی گرفته نمی‌شود.

 

اتفاقاً آقای بادامچیان در نشست‌های شورای‌ وحدت حضوری مستمر دارد و نظرات مؤتلفه مورد توجه واقع می‌شود.

 

*اما در عمل جدی گرفته نمی‌شوند و در انتخابات گذشته سهمیه‌ای حداقلی به آنها اختصاص داده شد.

 

اولاً بگویم که تعداد سهمیه نباید ملاک اصلی باشد. علاوه بر آن، طیف‌های مختلف اصولگرایی و حتی اصلاح‌طلبی به میزان مورد توجه‌ قرار گرفتن از سوی جامعه در سازوکارها جدی گرفته می‌شوند.

 

نظام دیگر به احمدی‌نژاد فرصت نمی‌دهد


*و بالاخره احمدی‌نژاد و احمدی‌نژادی‌ها.

 

آقای احمدی‌نژاد و اطرافیانش برای دیده شدن تلاش زیادی می‌کنند و حتماً تمایل دارند در انتخابات حضوری جدی داشته باشند. مخصوصاً اینکه آنها پایگاه‌ اجتماعی‌ قابل‌ توجهی هم دارند و به همین دلیل هر کاری لازم باشد انجام خواهند داد تا بتوانند در انتخابات مجلس حاضر باشند.

 

*می‌توانند؟

 

نه. به‌ طور قطع شورای‌ نگهبان نه به شخص محمود‌ احمدی‌نژاد و نه به اطرافیانش مجوز حضور در انتخابات نخواهد داد.

 

*امکان دارد بخواهند با رایزنی و... شانس حضور در انتخابات را پیدا کنند؟


به‌ هیچ‌ وجه. کارنامه سیاسی احمدی‌نژادی‌ها به قدری سیاه است که تحت هیچ شرایطی و در هیچ برهه‌ای اجازه شرکت کردن در انتخابات را به دست نخواهند آورد.

 

احمدی‌نژاد در خانه نمی‌نشیند

*احمدی‌نژاد این موضوع را می‌داند؟


بله. حتماً می‌داند که نظام دیگر به او و اطرافیانش اجازه بازگشت به عرصه را نخواهد داد.

 

*اما همچنان پرتلاش کارهایشان را پیش می‌برند.

 

خب، معلوم است که نمی‌روند در خانه بنشینند و همچنان فعالیت‌های خود را ادامه خواهند داد. اما به قدری در این سال‌ها بد عمل کرده‌اند که بعید است نظام برای بار دیگر به آنها فرصت بدهد.

 

*به عنوان سوال آخر؛ حضور همزمان چهره‌هایی چون لاریجانی، حدادعادل و قالیباف احتمال اختلاف را بالا نمی‌برد؟ مثل اختلافات قالیباف، ولایتی و حداد در سال 92؟

 

اختلاف پدیده‌ای اجتناب‌ناپذیر است و امکان دارد مساله‌ای هم پیش بیاید. سال 92 قضیه این بود که اصولگراها تصور شکست را هم نمی‌کردند و چون در قدرت بودند، خیال‌شان راحت بود. اما آنها در شرایطی وارد فضای انتخاباتی مجلس‌ یازدهم می‌شوند که اکثریت را در مجلس و دولت ازدست‌رفته می‌بینند و به همین دلیل با عقل‌گرایی بیشتری فعالیت‌های انتخاباتی خود را پیگیری می‌کنند.

برچسب ها: اصولگرایان

منبع: خرداد

کلیدواژه: اصولگرایان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۳۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکنون تخلفات انتخاباتی خاصی در خراسان جنوبی نداشته‌ایم

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان جنوبی با بیان اینکه برای دور دوم تاکنون تخلف انتخاباتی خاصی در استان نداشتیم، گفت: فضای انتخاباتی زیر ذره‌بین دستگاه قضایی خراسان جنوبی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حجت‌الاسلام علی نسایی‌زهان امروز در ششمین جلسه پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی خراسان جنوبی با بیان اینکه فضای انتخاباتی استان در حال رصد و زیر ذره‌بین دستگاه قضایی است، اظهار داشت: تاکنون در استان تخلف انتخاباتی خاصی نداشته‌ایم. 

وی افزود: تعداد شعب أخذ رأی در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف 287 شعبه اعلام شده که از این تعداد 188 شعبه در شهرستان بیرجند، 56 شعبه در شهرستان درمیان و 43 شعبه در شهرستان خوسف فعالیت خواهند کرد. 

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان جنوبی با بیان اینکه همه تمهیدات برای برگزاری انتخاباتی سالم فراهم است، اما برخی شایعات در فضای مجازی مطرح است که از مردم می‌خواهیم به این شایعات توجه نکنند، ادامه داد: براساس قانون، فقط واجدان شرایطی که مرحله اول، در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف رأی داده‌اند می‌توانند دور دوم در همین حوزه شرکت کنند و همچنین افرادی که در مرحله اول در هیچ حوزه‌ای رأی نداده‌اند می‌توانند، در هر حوزه‌ای که به دور دوم کشیده شده رأی بدهند. 

نسایی افزود: از دو داوطلب دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف و طرفدارانشان می‌خواهیم در چارچوب قانون حرکت و تلاش کنند تا این دوره هم با حضور پرشور مردم برگزار شود. در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف در دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، بیش از 289 هزار نفر واجد شرایط رأی دادن هستند. 

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان جنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه مجموعه گزارش‌هایی که در مرحله اول انتخابات مجلس در خراسان جنوبی واصل و مورد پیگیری قرار گرفت هیچ تأثیری در نتیجه انتخابات نداشت، اظهار داشت: هر دو نامزد انتخاباتی حوزه انتخاباتی بیرجند، درمیان و خوسف آشنا به قانون هستند، اما درخواست ما نیز بر این است که در مسیر قانون فعالیت داشته باشند. 

حجت الاسلام مهدی یعقوبی با تاکیدبراینکه صحت نتیجه انتخابات در هر چهار دوره انتخابات توسط شورای نگهبان تأیید شد، افزود: از آنجایی که مرحله دوم انتخابات رقابت بین دو نفر است حساسیت‌ها به اوج رسیده و فضا در مواردی دو قطبی شده است. 

وی با اشاره به اینکه امیدواریم در مرحله دوم انتخابات در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف نیز کار انتخابات طبق روال قانونی و با انصاف و بی طرفی کامل به سامان برسد، ادامه داد: در این راستا پیشگیری از هرگونه تخلفی را مدنظر قرار داریم. 

 رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان جنوبی اظهار داشت: 48 ساعت مانده تا انتخابات و روز و شب انتخابات از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است و شاید کوچک‌ترین تخلفی دستاویزی برای بهانه‌گیری‌های بعد از انتخابات شود. 

انتهای پیام/254

دیگر خبرها

  • روز جمعه انتخابـات است؛ سکون سیاسی مطلق در سطح تهران!
  • واکنش وزیر کشور به ادعای حمایت دولت از یک لیست انتخاباتی
  • تاکنون تخلفات انتخاباتی خاصی در خراسان جنوبی نداشته‌ایم
  • صدای نامزدهای انتخابات مجلس در «ایران‌صدا»
  • نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • رائفی پور لیست انتخاباتی داد +اسامی
  • انتخابات دور دوم مجلس در زنجان چالش بین فضاسازی و حقیقت
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • رونمایی از لیست‌های انتخابات؛ آمادگی برای انتخابات الکترونیک